Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

You’ll never walk alone: Liverpool – Ajax: 1 – 0

De emotionele kracht
van een clublied:
5 woorden die Liverpool onoverwinnelijk maken

Ajax speelde gisteren een beresterke match. In de eerste helft raakten de spelers van Tottenham gewoon geen bal. Ajax was overal en almachtig. Het leek of naast Ajax alle andere grote Griekse helden van de Ilias het strijdperk betraden: De Ligt was Achilles, De Jong Patrocles, Blind Odysseus. Het Amsterdamse jonge geweld plakte Tottenham 45 minuten lang tegen zijn doel. De belegering van Troje was er niets tegen.

Na de rust sloop er vermoeidheid en nonchalance in de rangen. Misschien dachten dat strijd gestreden was en dat de Trojanen van Tottenham geen vuist meer zouden maken. Toen sloeg de Hector van dienst, Lucas Moura, ongenadig terug. Twee keer kort naar elkaar. Ajax wankelde.

Door een muur
Het laatste kwartier van zijn wedstrijd tegen Barcelona wankelde Liverpool ook even. De spelers hadden alles gegeven. Messi en zijn kompanen kwamen opzetten. Plots hief het hele stadion het onvergetelijke clublied aan: “You’ll never walk alone”. De emotionele geladenheid van die hymne is zo sterk, dat ze de spelers door een muur doet gaan. Zelfs zij die helemaal dood zitten, herrijzen als een feniks uit hun as, want je staat er nooit alleen voor: You’ll never walk alone.

Toverdrank
Dat was het verschil tussen Ajax en Liverpool. Liverpool beschikte over een toverdrank, Ajax niet. Wie schrijft zo’n lied voor Ajax en maakt de jongens van Erik Ten Hag helemaal onoverwinnelijk. En wie maakt er tegelijk een nieuwe hymne voor de mensheid. Want ook die zou baat vinden bij wat meer gemeenschapsgevoel. Verbinden werkt. Het bewijs is geleverd. You’ll never walk alone.

When you walk through a storm
Hold your head up high
And don’t be afraid of the dark

At the end of a storm
There’s a golden sky
And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
Walk on through the rain
Though your dreams be tossed and blown

Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone

You’ll never walk alone

Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone

You’ll never walk alone

Songwriters: Oscar Hammerstein II / Richard Rodgers
Songteksten voor You’ll Never Walk Alone © Concord Music Publishing LLC

Nog geen reacties.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *