Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Taak volbracht…

Posted on 0

Lies Van Gasse leest voor in het Lappersfort Poëziebos

Nieuwe vrije stadsdichter voor Brugge!

Van gedichtendag 2013 tot gedichtendag 2014 was ik Brugges tweede vrije stadsdichter. Ik volgde in het voetspoor van Hedwig Speliers, die zich royaal van zijn taak had gekweten. Zijn stadsgedichten werden gebundeld in Stem van de stad.

Ikzelf had mij voorgenomen om minstens 10 stadsgedichten te schrijven. Mijn doel is bereikt: 12 gedichten over Brugge in al haar facetten en in de diverse seizoenen. Elk met een andere insteek. U kunt ze lezen onder het kopje ‘Stadsgedichten voor Brugge’.

Sinds 2 februari 2014 is er een nieuwe vrije stadsdichter. Voor het eerst is het een vrouw: Lies Van Gasse, een van de talentrijkste dichters van de nieuwe generatie. Ze is ook een beloftevol beeldend kunstenaar. Haar stadsgedichten worden gepubliceerd op de site van Poeziebosnetwerk.

Het Lappersfort Poëziebos heeft onlangs een volledig vernieuwde poëzieroute gekregen, met gedichten van Hedwig Speliers, Peter Theunynck en Lies Van Gasse, maar ook van o.a. Annemarie Estor, Guido Gezelle, Herman de Coninck, Jotie t’Hooft, Johanna Kruit, Marcus Cumberlege, Paul Saccasijn,… Het is heerlijk om er op een zonnige ochtend tussen dichters en bomen te vertoeven.

Nog geen reacties.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *