Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Schuldig verzuim?

Posted on 0

IMG_20150515_124419De meeste mensen lopen ongesluierd rond in Antwerpen.
Is dat nog wel verantwoord?

Ik wandelde gisteren met mijn Oostendse tante naar het Eilandje en daarna naar Park Spoor Noord. Het was idyllisch. Veel mensen genoten van een rustige, zonnige dag in de stad. Gewemel van fietsers en wandelaars. Niet te veel automobilisten; de winkels waren dicht. 😉 In Park Spoor Noord picknickten gezinnen met kinderen. Ze genoten van de buitenlucht. Iedereen blij. Het maakte me gelukkig.

Vanochtend vertelde mijn tante dat ze gisteravond, toen ze haar huid reinigde, merkte dat haar schijfjes watte ‘zwart’ zagen. Nooit eerder gezien. Een dagje Antwerpen, een huid vol fijn stof. Hoe moeten de longen van de Antwerpenaren er vanbinnen uitzien, vroeg ik me af.

Ondertussen lijken de politici de andere kant op te kijken. Ondertussen probeert men tegen beter weten in projecten als Uplace Machelen en Oosterweel door te drukken. Evidente oplossingen met draagvlak, zoals Ringland, worden met veel maars en als’en afgewimpeld. Ondertussen worden er plannen gesmeed voor weer nieuwe dokken die nog meer containers de weg op zullen sturen. En wij maar slikken. Tot we stikken? Mogen we niet stilaan van schuldig verzuim spreken?

Nog geen reacties.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *