Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

‘Officieuze’ stadsdichter van Brugge???

Posted on 0

“Zie je van Brugge, zet je achter je tafel om te schrieven’*

BruggeBrugge heeft tot hiertoe geen officiële stadsdichter. Het Poëziebosnetwerk, gegroeid uit het Groene Gordelfront en de Lappersfort Poets Society, stelde vorig jaar dan maar een eerste ‘officieuze’ stadsdichter aan: Hedwig Speliers. Kwestie van een en ander in beweging te brengen.

Aan Speliers werd gevraagd om Brugge elk seizoen met een nieuw stadsgedicht te verblijden. De 77-jarige dichter kweet zich voorbeeldig van zijn taak en schreef meer dan dertig gedichten over alle aspecten van het leven in die wondermooie stad (www.poeziebos.be). Ze worden binnenkort verzameld in de bundel Stem van de stad. Ter gelegenheid van Gedichtendag 2013 geeft Speliers de fakkel aan mij door.

Ook ik zal Brugge graag een aantal verzen cadeau doen. Met voorgangers als Anthonis de Roovere, Rilke en Speliers, bevind ik mij in mooi gezelschap. U kunt dat proces volgen op mijn blog, onder de hoofding stadsgedichten voor Brugge. En meer nog, u kunt de stadsgedichten zelfs beluisteren! Geniet ervan.

Het Poëziebosnetwerk hoopt dat het Brugse stadsbestuur op termijn zelf een stadsdichter aanstelt. Iemand die op een poëtisch-kritische manier reflecteert op de stad in al zijn aspecten. Een vrije, ongebonden stem voor het Brugse Vrije.

* met dank aan Johan-Lou Verwimp voor de titel 😉

Zie ook aankondiging in Het Nieuwsblad en De Standaard.

Nog geen reacties.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *