Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nel. Een zot geweld

Lies Van Gasse en Peter Theunynck werden gegrepen door het levensverhaal van Nel, de vrouw van de bekende Vlaamse schilder Rik Wouters (1882-1916), en maakten er een graphic novel over.

Nel centraal
Nel, de dochter van een postbode uit Koekelberg bij Brussel, wil iets maken van haar leven. Ze is gebiologeerd door de wereld van schilders en beeldhouwers. Daar loopt ze Rik Wouters tegen het lijf. Rik is een jonge, talentvolle kunstenaar en Nel wordt zijn model, zijn muze en zijn vrouw. Via hemwil ze onsterfelijk worden en daar heeft ze alles voor over.

Oorlog
Dan slaat het noodlot toe: de Eerste Wereldoorlog breekt uit en soldaat Wouters
belandt als krijgsgevangene in Kamp Zeist in Nederland. Daar blijkt al snel dat hij kanker heeft. Rik sterft in een ziekenhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Nel is nauwelijks dertig en toch is haar leven al voorbij. Nu de ogen van haar magiër gedoofd zijn, bestaat ze niet meer.

Vuurwerk
De dichter Peter Theunynck laat Nel zelf haar tragische leven vertellen in een beeldrijke, beklijvende taal. Dichter en kunstenaar LiesVan Gasse brengt het verhaal in beeld. Dat levert op elke bladzijde vuurwerk op.

Nel. Een zot geweld bestellen?

Nog geen reacties.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *