Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gesmokkelde woorden, geprikkelde zinnen… Komt dat zien!

Posted on 0

Gesmokkelde woorden: wervelend Poëziefestival in Hoboken
Zondag 9 september om 15u in Park Gravenhof, Louisalei 7, 2660 Hoboken

Elk jaar organiseert de onvolprezen speelgoedman-dichter-activist & organisator Frank De Vos het poëziefestival ‘Rond de kiosk’ in Hoboken.

Dit jaar wist hij onder meer Bart Stouten, Annmarie Sauer, Peter Holvoet-Hanssen, Michaël Vandebril en mezelf te strikken. Het wordt een bijzonder gezellig festival met prachtige gedichten en ontroerende muziek op een schitterende lokatie: die oude kiosk in het veel te weinig bekende Park Gravenhof, parel aan de kroon van Hoboken.

Meer info? Klik hier.

Geprikkelde zinnen: Karel van de Woestijne in RoodWit in Berchem
Dinsdag 11 september, 20u, in Café RoodWit, Generaal Drubbelstraat 42, 2600 Berchem

In een vergeeld blaadje ontdekte ik zelfs de allereerste publicatie van Van de Woestijne. Een gedicht over een hond en een bij. Heel schattig en knap gedaan voor een jongen van 12 jaar. Ik lees het zeker voor in De Boog.

Op dinsdag 11 september (wat een datum voor een memorial) breng ik Karel van de Woestijne weer tot leven in de gezellige literaire kroeg RoodWit in Berchem.

Was Karel van de Woestijne een hevige flamingant, een versierder, een hypochonder, een narcist, een socialist of een journalist? Misschien was hij wel bovenal een bijzonder getalenteerd dichter. Dat probeer ik te bewijzen in een meeslepend betoog met veel prachtige gedichten van Van de Woestijne.

Meer info + inschrijven: Zie www.boog.be.

Nog geen reacties.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *